Επικοινωνήστε μαζί μας

Συναντήσεις με Ψυχολόγο

Η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης του in Life care center έχει σχεδιασθεί για να απαντά με απαρτιωμένο επιστημονικά τρόπο στις ψυχολογικές ανάγκες της γυναίκας, της εγκύου, της νέας μητέρας και των γονέων.

Η υπηρεσία παρέχει την κατάλληλη ενημέρωση, συμβουλευτική και φροντίδα σε γονείς και μέλλοντες γονείς, σχετικά με τις δυσκολίες και τις αγωνίες.

Στόχος της είναι να προσφέρει την κατάλληλη «ψυχολογική συνοδεία» σε άτομα και ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν ή περιμένουν παιδιά. Να δημιουργεί για τον καθέναν ένα ασφαλές πλαίσιο όπου μπορούν να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότερη προσαρμογή και μετάβαση στους νέους ρόλους.

Οργανώνονται ομάδες προετοιμασίας για την εγκυμοσύνη και τη γονεϊκότητα καθώς και σεμινάρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στην ευημερία στην κύηση και τη λοχεία, τη δημιουργία υγιούς δεσμού παιδιού-γονέα και την ενίσχυση της γονεϊκής αποτελεσματικότητας.

Παρέχονται επίσης εξατομικευμένες υποστηρικτικές και θεραπευτικές συνεδρίες για την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας κατά την περιγεννετική περίοδο καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σχετικών δυσκολιών. Παρέχεται, ακόμη, συμβουλευτική γονέων με στόχο τη στήριξη του γονεϊκού τους ρόλου