Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρεφικό Μασάζ ΙΑΙΜ (0-12 μηνών) Baby massage

Το βρεφικό μασάζ είναι το καλύτερο εργαλείο στα χέρια ενός νέου γονιού ώστε να περάσει ουσιαστικό και δημιουργικό χρόνο με το μωρό του, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους 3 μήνες οπότε και διανύεται το “4ο τρίμηνο της κύησης”.

Το βρεφικό μασάζ είναι μια μορφή έκφρασης της αγάπης, η οποία καλλιεργείται μέσα από το υγιές άγγιγμα και τη στενή επαφή του γονιού με το μωρό. Κατά βάση μιλάμε για βρεφικό μασάζ, όταν ένας γονιός χαϊδεύει ή κρατάει με αγάπη το μωρό του. Χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας άοσμο φυτικό έλαιο γίνονται σε κάθε μέρος του βρεφικού σώματος χαλαρωτικά πιασίματα και ρυθμικά χάδια, εφαρμόζοντας μια ακολουθία που έχει προκύψει εμπειρικά με την πάροδο των χρόνων.

Το μασάζ προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία και είναι μια ξεχωριστή στιγμή λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας του γονέα με το μωρό, έτσι ώστε να νιώθει αγαπητό, πολύτιμο και σεβαστό και για το λόγο αυτό σε πολλούς πολιτισμούς το βρεφικό μασάζ αποτελεί μέρος της καθημερινής φροντίδας του μωρού από τη γέννηση και τα οφέλη του είναι απεριόριστα!

Μερικά από τα οφέλη αυτά είναι:

  • Η χαλάρωση που προσφέρει τόσο στο μωρό όσο και στον γονέα
  • Η διέγερση του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του αναπνευστικού, του πεπτικού, του ενδοκρινικού και του κυκλοφορικού συστήματος
  • Η ανακούφιση από διάφορα προβλήματα όπως οι κολικοί, η δυσκοιλιότητα, η οδοντοφυΐα και τα προβλήματα ύπνου
  • Η ενίσχυση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας
  • Η τόνωση της αυτοπεποίθησης του γονιού σχετικά με τη φροντίδα του μωρού
  • Η βελτίωση της ικανότητας του γονιού να κατανοεί τη συμπεριφορά του μωρού μέσα από τη γλώσσα του σώματος
  • Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της επιλόχειας κατάθλιψης
  • Το τρυφερό άγγιγμα είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε βρέφη πρόωρα και βρέφη με ειδικές ανάγκες

Η εκπαίδευση βρεφικού μασάζ του ΙΑΙΜ εμπεριέχει στοιχεία από το Ινδικό και το Σουηδικό μασάζ, συμπεριλαμβάνοντας αρχές της γιόγκα και της ρεφλεξολογίας.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο: 210 4945524 ή +30 697 7500725