Επικοινωνήστε μαζί μας

Ρεφλεξολόγος

Η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική μέθοδος εξισορρόπησης του οργανισμού η οποία ανήκει στις συμπληρωματικές θεραπείες και βασίζεται στην ύπαρξη νευρικών απολήξεων στα πέλματα, στα χέρια και στα αυτιά. Ο τρόπος ενεργοποίησής τους γίνεται με την εφαρμογή τεχνικών και ελεγχόμενων πιέσεων στα συγκεκριμένα αυτά σημεία τα οποία ονομάζονται αντανακλαστικά (reflex points). Η διέγερση των αντανακλαστικών έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση -ομαλοποίηση του κεντρικού και αυτόνομου νευρικού συστήματος και την αντίδραση των συστημάτων-οργάνων-αδένων του οργανισμού που συνδέονται  με αυτά.

Οι πιέσεις στο πέλμα γίνονται είτε με το χέρι είτε με τη βοήθεια ειδικών ξύλινων stick. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε χώρες της Ασίας με μακρά παράδοση στη ρεφλεξολογία όπως η Μαλαισία.

Αυτό που επιτυγχάνεται πρωτίστως από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες είναι να έρθει το σώμα σε μια κατάσταση πλήρους και βαθιάς χαλάρωσης (λόγω της εξισορρόπησης του αυτόνομου νευρικού συστήματος) που επιτρέπει να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί αυτοίασης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες καλείτε στο 2104935524.