Επικοινωνήστε μαζί μας

Ψυχολόγος

Η Φανή Χονδρού είναι Ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Essex στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει ολοκληρώσει με Άριστα την μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην Κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex.

Είναι Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής κατεύθυνσης (Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιγινήτειο Νοσοκομείο» & Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών). Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών σε σοβαρές ασθένειες και πένθος, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (1521/14) και λαμβάνει συστηματική εποπτεία της θεραπευτικής της δουλειάς. Έχει επίσης ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα.

Έχει εργαστεί κλινικά με γενικό πληθυσμό αλλά και με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες σε μονάδες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ψυχοθεραπευτικά δουλεύει με εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια με στόχο την θεραπεία αγχωδών διαταραχών και διαταραχών της διάθεσης, την υποστήριξη στη διαδικασία του πένθους, τη διαχείριση ψυχικού τραύματος, καθώς και προβλήματα σχέσεων.

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει επίσης ψυχοθεραπευτική δουλειά με γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και τη λοχεία. Ακόμη, οργανώνει ομάδες στήριξης και σεμινάρια ενημέρωσης για γονείς και μέλλοντες γονείς. Στηρίζοντας το ρόλο του γονέα και το χτίσιμο του πολύτιμου δεσμού του με το βρέφος και μετέπειτα παιδί, στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικά υγιών παιδιών. Στόχο της είναι να παρέχει, με γνήσιο ενδιαφέρον, σεβασμό και αίσθημα ευθύνης, το κατάλληλο πλαίσιο φροντίδας και υποστήριξης στην έγκυο και νέα μητέρα αλλά και σε κάθε άτομο ή ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει ή μεγαλώνει παιδιά.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο: 210 4945524 ή +30 697 7500725